Vlonderpad in de Groote Peel

72 uur in het Hart van Limburg

72 uur in Limburg

Wil je er even een paar daagjes tussenuit? Kom dan naar het Hart van Limburg. Genoeg te zien en te beleven in dit mooie stukje Nederland. Ontdek hier de leukste én mooiste plekken in Limburg.

Dag 1: ontdek het Limburgse landschap

09:00 uur De omgeving verkennen

Wat is het eerste dat je doet als je ergens aankomt? Inchecken en de omgeving verkennen. Aangezien de incheckmomenten pas later in de middag zijn, is dit een uitgelezen mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Waar je je ook bevindt, er is van alles te zien. Van prachtige natuurgebieden tot historische dorpskernen. Doe ideeën op voor jouw verblijf in Limburg.

12:30 uur Lunchtijd

Van al dat verkennen krijg je honger. Of je nu zin hebt in soep, belegde broodjes of een heerlijke uitsmijter, in de buurt zijn er genoeg plekken om uitgebreid te lunchen. Na de koffie of thee is het weer tijd om op pad te gaan want er is nog zoveel te doen!  

Ga je voor de soep van de dag of kies je voor een belegd broodje bereid met verse streekproducten?

Lunchplekken

14:00 uur Op pad langs het water

Je zou het niet verwachten maar in het Hart van Limburg ligt het grootste, aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Nu is het in het voorjaar misschien nog koud om te gaan watersporten, maar wist je dat er schitterende wandel- en fietsroutes langs het water zijn? Wandel en fiets langs de Maasplassen en geniet van de unieke natuur en de spectaculaire vergezichten.

De Maasplassen

18:00 uur Eten en avondje uit

Tijd om je klaar te maken voor een avondje uit. Allereerst ga je natuurlijk een culinair hapje eten. Want dat heb je wel verdiend na zo’n drukke dag. Na het eten kun je kiezen wat je die avond wilt gaan doen. Pak een filmpje in de bioscoop of bezoek een theatervoorstelling. Of ga gewoon een drankje doen in een van die vele gezellige barretjes en kroegen die hier te vinden zijn.

Avondje uit

23:00 uur Bedtijd

Na een eerste, enerverende dag in Limburg is het tijd om de batterij op te laden voor de komende dagen. Ga je voor een overnachting in een hotel of een B&B of kies je er toch voor om te slapen in een huisje op een vakantiepark? Of misschien wil je wel overnachten op een heel bijzondere plek zoals in een yurt of een boomhut. Het kan hier in Limburg. Zelfs slapen in een echt kasteel is mogelijk!

Overnachten

Roze bloesem

Genieten van de lente

Dag 2: ga op (shop)safari!

08:00 uur Wandel door unieke landschappen

Vandaag is het vroeg opstaan want het belooft een volle dag te worden. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de Big Five van Limburg te gaan ontdekken. De Big Five zijn vijf bijzondere natuurgebieden in de regio. Ga bijvoorbeeld eens wandelen langs de schitterende beekdalen van natuurgebied het Leudal of verken de unieke natuur aan de oevers van de Maas In Rivierpark Maasvallei. Ieder gebied is uniek en absoluut het ontdekken waard. 

De Big Five van Limburg

14:30 uur Shoppen

Wat absoluut hoog op je lijstje moet staan tijdens een bezoek aan het Hart van Limburg is shoppen! Met het Designer Outlet Roermond als bruisend middelpunt is het hier een waar walhalla voor de échte shopper. Niet alleen in Roermond kun je uitstekend winkelen, ook in Weert, Venray en de gemeente Peel en Maas kun je je shophart ophalen. En hoe sluit je een geslaagde shopmiddag af? Juist, met een heerlijk hapje eten!

Shoppen in Limburg

20:30 uur Geniet van het daglicht

Nu de dagen weer wat langer worden, kunnen we ook wat langer van het licht genieten. Duik nog even een terrasje op. Toch nog iets te koud? Vaak hebben terrassen wel dekentjes of warmtelampen, maar je kan natuurlijk ook nog even naar binnen gaan. Ook daar kan je nog even genieten van het licht, en misschien een mooie zonsondergang.

Dag 3: ook leuk als het regent

09:00 uur Ontbijten en een indoor activiteit

Na de drukke dag van gisteren gaat de wekker vandaag wat later. Allereerst neem je de tijd voor een uitgebreid ontbijt om daarna een leuke indoor activiteit te gaan ondernemen. In de lente hopen we natuurlijk op een zonnetje, maar zo af en toe kan er natuurlijk nog een bui vallen. Niet getreurd want ook als het regent is hier genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in één van de (subtropische) binnenbaden of ga de strijd met elkaar aan tijdens een potje bowlen of probeer te ontsnappen uit een escaperoom. 

Activiteiten als het regent

14:00 uur Met de fiets op pad

Inmiddels is het gestopt met regenen en is het zonnetje gaan schijnen. Dus snel weer naar buiten, want het is een prima middagje om er met de fiets op uit te gaan. Het Hart van Limburg leent zich namelijk ideaal om te verkennen per fiets. Door een uitstekend knooppuntennetwerk is het heel gemakkelijk om een eigen fietsroute samen te stellen op basis van de plaatsen die jij graag wilt zien. Kom je er niet goed uit? Kies dan uit één van de vele, mooie fietsroutes die wij al voor jou hebben samengesteld. Stop voor het diner bij één van de restaurants die je onderweg tegenkomt.

Fietsen in Limburg

20:30 uur Afsluiten met een drankje

De laatste avond is het tijd om de koffer in te pakken en jouw uitje in het Hart van Limburg af te sluiten met een heerlijk drankje in de bar van het hotel of in het huisje waar je verblijft. Kijk voldaan terug op jouw paar dagen in Limburg en plan alvast jouw volgende bezoek aan deze schitterende regio. 

Evenementen in het voorjaar

14 jul
Feest!

Feest! - Limburg viert

14 jul
Mural die te zien is tijdens de street art wandeling in Weert

Street art wandeling Weert

14 jul
Walkys' Wereldreis Thorn

Walkys' Wereldreis Thorn - mobiel outdoorspel