Bezienswaardigheden in Limburg

Kasteel Horn

Limburg is een provincie in het zuiden van Nederland en staat bekend om haar prachtige landschap, historische steden en rijke cultuur. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven in deze provincie.

Wind of watermolen 

Limburg heeft een rijke geschiedenis van wind- en watermolens die werden aangedreven door de vele beken en rivieren in de provincie. Hoewel veel van deze molens zijn verdwenen of omgebouwd, zijn er nog enkele te bezichtigen, zoals de Voorste Luysmolen in Bocholt en de Sint-Annamolen in Weert. Deze molens zijn prachtige voorbeelden van het ambachtelijke vakmanschap.

Overzicht wind- en watermolens

Sint anna molen

Musea

Limburg heeft diverse interessante musea, zoals het Limburgs Museum in Venlo, dat de geschiedenis en cultuur van de provincie belicht. Daarnaast is er ook het Museum Peel en Maas in Helden, wat je laat ervaren hoe de aardbeving van 1992 verliep. Het Oorlogsmuseum in Overloon geeft een indrukwekkend beeld van de Tweede Wereldoorlog.

Overzicht Musea

Musea in Limburg

Kasteel burcht of landhuizen

Limburg is rijk aan prachtige kastelen, adellijke burchten en mooie landhuizen daterend uit de Middeleeuwen. Veel van deze imposante gebouwen zijn goed bewaard gebleven en uiteraard ook te bezichtigen. In dit overzicht ontdek je alle kastelen, burchten en landhuizen in deze regio.

Overzicht kastelen, burchten en landhuizen

Kasteel burcht of landhuizen in Limburg

Industrieel erfgoed 

Limburg staat vol met industrieel erfgoed. Deze materiële overblijfselen van de industriële maatschappij vind je onder andere terug in goed bewaard gebleven fabrieksgebouwen en waterkrachtcentrales. In dit overzicht vind je al het industrieel erfgoed in ons gebied.

Overzicht industrieel erfgoed

Industrieel erfgoed in Limburg

Kerken 

Limburg heeft een rijke geschiedenis van kerkenbouw, variërend van middeleeuwse romaanse en gotische kerken tot moderne architectonische hoogstandjes. Bekende voorbeelden zijn de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk in Roermond en de Basiliek in Sint-Odiliënberg

Overzicht Kerken

Kerken in Limburg

Overzicht bezienswaardigheden

In dit overzicht vindt je alle bezienswaardigheden in Limburg. Ontdek hier alle molens, kastelen, landhuizen, religieuze gebouwen, industrieel erfgoed en monumenten in de regio.  

Totaaloverzicht bezienswaardigheden

Foto van terras op de markt in Roermond