Bezienswaardigheden in Thorn

Thorn is met haar fameuze witte huizen en het beschermde dorpsaanzicht al een bezienswaardigheid op zich. Maar wat is er nog meer allemaal te zien in het witte stadje Thorn? Hieronder vind je een overzicht van de diverse bezienswaardigheden in het witte stadje Thorn.

Advertentie
Coordinates
 
 
 
0,0km

Bezienswaardigheden in het witte stadje

Loop je door Thorn dan besef je dat dit witte stadje een rijke geschiedenis kent. De witte huizen en de smalle steegjes zijn al een verhaal op zich maar ook de andere bezienswaardigheden van Thorn hebben een interessante historie. Ook heel leuk om eens te bezoeken is de Archeo Route locatie waar je met behulp van een app het verhaal beleefd over de archeologische vondsten die in Thorn zijn gedaan. 

Natuurschoon

Naast de bezienswaardigheden in het centrum van Thorn zijn er ook twee natuurgebieden in de buurt waar van alles te zien is. Rivierpark Maasvallei en Koningssteen. hier vind je mooie vergezichten langs de Maas, Konikpaarden en Galloway runderen die zij aan zij staan te grazen en prachtige bloemen en planten die in het voorjaar tot bloei komen.