Fietsen in Limburg

Fietsen in Limburg

Fietsen in Limburg

Wie denkt dat je alleen maar over heuvels moet fietsen in Limburg heeft het mis. In het noorden en het midden van de provincie fiets je namelijk door een verrassend vlak landschap. Perfect voor zowel de geoefende als de niet geoefende fietser. Het ene moment fiets je door de natuur en het volgende moment kom je door één van de typisch Limburgse dorpjes. Het fietsen in het Hart van Limburg is niet alleen een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, maar het biedt ook een gezonde en duurzame manier om te reizen. Bekijk onze handige tips en routes voor fietsers van alle niveaus in Limburg's prachtige landschap.

Fietsroutes in het Hart van Limburg

Hart van Limburg is een populaire bestemming voor fietsers vanwege het uitgebreide netwerk van fietsroutes die in de regio zijn uitgezet. Van vlakke fietspaden door de natuur tot pittoreske dorpen en schilderachtige landschappen. Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit door het mooie Limburgse landschap, er zijn talloze fietsroutes om uit te kiezen in deze regio.

Fietsroutes in Limburg

Fietsroutes in het Hart van Limburg

Fietsrouteplanner

In Limburg is er een zeer uitgebreid knooppuntennetwerk. Met behulp van dit knooppuntensysteem kun je gemakkelijk je eigen route uitstippelen door middel van genummerde fietsknooppunten. Jouw fietsroute plan je makkelijk en snel via onze fietsrouteplanner. Stel eenvoudig je eigen route samen in de routeplanner, download de route op je telefoon of print het uit en je kunt op pad! Alle fietsknooppunten in Limburg staan uiteraard ook op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop van Hart van Limburg. Naast fietsroutes vind je in de routenplanner ook de mooiste wielren-, en mountainbikeroutes.

Fietsrouteplanner

Fietsrouteplanner

Fietsvakantie Limburg

Limburg is de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Het uitgestrekte fietsroutenetwerk van de regio biedt fietsers de mogelijkheid om dagenlang te genieten van het prachtige landschap. Er zijn verschillende fietsvakantie-arrangementen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor degenen die willen genieten van enkele dagen fietsen door de regio. Wat dacht je van: 6 dagen op fietssafari door de Big Five van Limburg of 5 dagen genieten van fietsen in Limburg langs kastelen en landhuizen. Wij verzorgen de trip terwijl jij geniet op de pedalen.

Fietsvakanties in Limburg

Fietsvakantie Limburg

Maasfietsroute Limburg

Ontdek al fietsend Limburg langs de Maas. Zie je een bordje met de tekst: ‘Welkom op de LF Maasroute’ dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVélo 19 voor 160 kilometer in de Limburgse Maasroute. Het vlakke landschap is prettig te fietsen. Geniet bij de tien Maaskunstwerken even van een welverdiende rust voordat je verder op pad gaat door mooie landschappen en unieke natuur, gevormd door de Maas.

Maasfietsroute Limburg

Maasfietsroute Limburg

Elektrisch fietsen in Limburg

Weet je wat nog leuker is dan fietsen in Limburg? Elektrisch fietsen in Limburg! Door de elektrische ondersteuning wordt het trappen een stuk makkelijker en kun je langere afstanden afleggen. Zo geniet je nog meer van het Limburgse landschap en al het moois dat hier te vinden is. Ontdek de eindeloze fietsroutes door zowel Nederlands als Belgisch Limburg en kom erachter waarom Limburg één van de populairste fietsregio's van Nederland is. 

Elektrisch fietsen in Limburg

Elektrisch fietsen

Fiets huren in Limburg

In Noord en Midden Limburg zijn er talloze mogelijkheden om fietsen te huren en de prachtige omgeving te verkennen. Verschillende fietsverhuurbedrijven bieden een breed scala aan fietsen, zoals stadsfietsen, e-bikes en mountainbikes, perfect om de schilderachtige landschappen en pittoreske dorpjes te ontdekken. Of je nu langs de Maas wilt fietsen, door nationale parken wilt rijden of historische steden zoals Roermond wilt verkennen, het huren van een fiets is een ideale manier om de regio op een actieve en ontspannen manier te beleven.

Fietsen huren in Limburg

Fietsverhuur