RivierParkMaasvallei

Rivierpark Maasvallei

RivierPark Maasvallei

RivierPark Maasvallei strekt zich uit langs de regenrivier de Maas. Het gebied is 15.000 ha groot, en reikt zich uit van Maastricht tot Thorn aan de Nederlandse en Belgische zijde van de Maas. Het bestaat uit een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische stadjes, zoals Thorn en Stevensweert aan de Nederlandse kant, maar ook vele mooie dorpen aan de Belgische kant langs de Maas. Meer informatie over RivierPark Maasvallei vind je hier.

Wandelen in RivierPark Maasvallei

Door RivierPark Maasvallei lopen verschillende prachtige wandelroutes. Hier verken je de oevers van de Maas in zowel Nederlands Limburg als in Belgisch Limburg. Dit prachtige gebied ontdek je uitstekend te voet.

Wandelroutes door het RivierPark 

Bankje om uit te rusten met uitzicht op de Maas in RPMV

Fietsen in RivierPark Maasvallei

Ook op de tweewieler kun je RivierPark Maasvallei uitstekend verkennen. Fiets bijvoorbeeld door het witte stadje Thorn, Maaseik (België), Maasbracht en Wessem en over het eiland in de Maas met de plaatsen Ohé en Laak en Stevensweert.

Fietsroutes RivierPark Maasvallei

 

Fietsen RivierPark Maasvallei

Uitjes in RivierPark Maasvallei

In het gebied kun je ook heerlijke uitjes plannen. Ga bijvoorbeeld op pad met een MaasVerkenner. RivierPark Maasvallei is tevens het leefgebied van de bever. Wat dacht je ervan op op zoek te gaan naar bevers? Hoe leuk is dat?!

Bevers zoeken in RivierPark Maasvallei

Lange Afstandswandeling (LAW)

Bekroond tot de Mooiste Wandelroute van het Jaar in de Benelux 2021! Deze Lange Afstandsroute is volledig bewegwijzerd. Ideale startplaatsen zijn de toegangsdorpen aan beide oevers van de Maas in Nederland en België.  Start bijvoorbeeld in  Stevensweert of in Thorn. Struinen langs de Maas wordt afgewisseld met stukken door charmante Maasdorpjes.

Ontdek meer over de LAW RivierPark Maasvallei

Wandelend langs de oude Maas in RivierPark Maasvallei